Mads Ljungdahl - mere om mig
I terapi er klienten altid i centrum. Men jeg ved af egen erfaring, hvor vigtigt det er at finde en terapeut som man spiller godt sammen med - så derfor lidt ord om mig.

Kunst
Jeg har en kunstnerisk baggrund (udd. fra Kunstakademiet) og har gennem mange år udviklet projekter og skabt udstillinger indenfor et bredt felt af billeder, lyd, musik, film og teater i ind og udland - både alene og sammen med andre. Det kunstneriske arbejde har jeg altid oplevet som meget vigtigt, med al sin undersøgende, udfordrende, gådefulde og foranderlige kvalitet.
Som passioneret musikelsker har jeg sideløbende specialiseret mig i at optage musik "on location" med eget mobilt lydstudie. Det er labour of love, særligt når der er noget på spil i de sessions jeg er involveret i, hvilket tit sker. Musik er en kunstart i tid, ligesom livet. Det har også åbnet for en verden af lyddesign i teater, udstillinger og film.

Kunst som ressource i terapien
Jeg oplever mit arbejde med kunst som en ressource i det terapeutiske arbejde, ikke mindst fordi det er en inderlig god træning af intuition og alternative synsvinkler. Kunst er i mit perspektiv et studie i at begribe hvad det vil sige at være til - en undersøgelse af livets dynamik og mangfoldighed. Her kan grundvilkår i livet som meningsløshed, angst og død, optræde side om side med en intens livslyst og alle mulige forestillinger om åndens og eksistensens mysterier. Min kunst kredser ofte om det mørke og urovækkende, det tiltrækker mig og hjælper mig til at rumme livets skyggesider. Kontakten til mørket tilbyder simpelthen, en samtidig frisættelse fra mørket.
foto
Hvorfra kom ideen til at arbejde med terapi?
Det vigtigste i livet er relationer, var en personlig erkendelse jeg kom frem til for nogen år siden og den var central for min beslutning om at studere og arbejde med terapi. Relationer mennesker imellem styrkes af at vi har det rimelig godt i kernen af os selv og kan mærke hvad der rør sig i os - det er det vi udveksler med. Og relationer handler ikke alene om vores forhold til medmennesker, vi glemmer nemt at vores vigtigeste relation er den vi har til os selv. Hvordan tænker vi om os selv - hvordan tager vi hånd om os selv? Relationer kan også være til andet som vi knytter os til - ting der er vigtige i vores liv. Det kan være det sted vi bor, et instrument vi spiller, naturen omkring os og andre livsværdier. Det kan det også være noget vi har det ambivalent eller direkte svært med, måske noget vigtigt som vi ikke kan få til at blomstre.

Er der liv i universet?
Vi ved ihvertfald at der er liv på vores blå planet, hvor vi lever i den tynde atmosfæres fint balancerede økosystem, svævende i et ubegribeligt udstrakt univers. Tænk at livet som vi kender det, kan være en mirakuløs undtagelse fra reglen. Jeg synes det er så vildt at vi faktisk er her og er så avanceret en organisme, at vi kan tænke over hvorfor og hvordan vi er det. Og at det at være til her på jorden kan føles så stort og fyldigt, selvom vi blot er her et kort glimt i astronomisk tid. For mig er tankerne om det altid med til at sætte mit liv i perspektiv. Vi er alle født til at være her - vi må godt, og vi må gerne være her på vores måde.